Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Kylslagen laxpremiär

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Kylslagen laxpremiär

Publicerad 01 mars 2018

Snålblåst och minusgrader är inget som uppskattas av laxfiskare. Men en tapper själ kunde inte motstå frestelsen att försöka fånga en av Lagans skinande laxar på laxpremiären.

Gröningen gapade tom på fiskare bortsett från Anders Laaksonen som valde att trotsa det bistra fiskevädret på laxpremiärens morgonkvist. Men i stället för att hitta en plats bland alla fiskare blir dagens utmaning att hålla ringarna på spöet rena från is. 

- Jag hade en kompis som skulle följt med men han bangade ur på grund av det kalla vädret. Med handskar och lite kaffe får det bli en timme eller två i alla fall, säger Anders som tagit ledigt från jobbet.

Anders som bor i Halmstad brukar av bekvämlighetsskäl oftast fiska på hemmaplan i Nissan. Men han brukar se till att komma till Lagan om inte på laxpremiären så på Laxadagen i september.

- Det kan hugga även om det är kallt så vi får väl se om det blir något i dag. Det är i alla fall riktigt strömt och bra som det brukar vara här i Lagan, säger Anders.

Text och bild: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 1 mars 2018