JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Laholm tappar i näringslivsranking

Laholm tappar i näringslivsranking

Publicerad 03 oktober 2018

Laholms kommun tappar 60 placeringar på Svenskt Näringslivs årliga ranking om näringslivsklimatet i Sverige. Att kommunens position skulle försämras stod klart redan i våras när delar av resultatet offentliggjordes. Till följd av detta satte näringslivsenheten, tillsammans med Samhällsbyggnad, Miljö och Räddningstjänsten, igång att planera för att förbättra företagsklimatet, som utmynnade i ett treårigt projekt som startades nyligen.

Svenskt Näringslivs ranking baseras på en enkätundersökning av företagares uppfattningar och attityder till ett antal frågor. Flera av frågorna är direkt kopplade till kommuners myndighetsutövande och bemötande. Och det är framför allt där som näringslivsenhetens projekt ska fokusera - på ärendehantering och viktiga hållpunkter, kommunikation innan, under och efter ärenden, lära av goda exempel med mera.

- Syftet är att öka förståelsen och förbättra förtroendet mellan kommunens politiker, tjänstemän och näringslivet. Vilket kommer att ge effekt både på nyckeltal och de beslutade inriktningsmålen, säger näringslivschef Peter Severin Larsson.

Laholms kommun hamnade på plats 89 i rankingen och fick med det en tredjeplats bland Hallands kommuner. Falkenberg blev bäst i Halland och fick plats 10 i rankingen. Bland övriga hallandskommuner kom Hylte på plats 86, Halmstad på plats 98, Varberg på plats 101 och Kungsbacka på plats 103.

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 oktober 2018