JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Lekredskap borttagna från Stadsparken

Lekredskap borttagna från Stadsparken

Publicerad 03 december 2018

Lekplatsen vid Vedlunden i Laholms stadspark.

Fyra stycken lekredskap har tagits bort från lekparken som ligger vid Vedlunden i Laholms stadspark. Anledningen var att lekredskapen hade drabbats av röta. Upptäckten gjordes av parkpersonalen vid en så kallad funktionskontroll som genomförs med jämna mellanrum. 

De borttagna lekredskapen är en rutschkana, en vippgunga och två fjäderdjur. Lekredskapen som en gång skapades av Anders Ölund kommer att ersättas av nya. Men de nya kommer inte att köpas av Anders Ölund.

- I dag har vi ett upphandlat ramavtal med en leverantör av lekredskap som vi måste följa. Men vi kommer göra vad vi kan för att de nya lekredskapen ska smälta in så bra som möjligt på lekplatsen. Som att välja naturmaterial till exempel, säger Michael Reid, stadsträdgårdsmästare på Laholms kommun.

Samtliga lekredskap som finns kvar på lekplatsen har inspekterats och bedöms inte utgöra någon säkerhetsrisk. Samma sak gäller för slänggungan vid Servehallen.

- Vi fortsätter förstås att hålla ögonen på lekredskapen i Stadsparken. Och skulle fler drabbas av röta kommer vi ersätta även dessa, säger Michael Reid.

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 december 2018