JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Narkotikahundar kammade noll

Narkotikahundar kammade noll på Osbecksgymnasiet

Publicerad 24 april 2018

Schäfern Crux släppte inget åt slumpen när han sniffade runt på Osbecksgymnasiet på Campus Laholm. I varenda skrymsle stack han in sin näsa. Dessbättre hittades inga otillåtna preparat.

Som ett led i polisens medborgarlöfte till Laholms kommun lovas fler skolbesök – anmälda såväl som oanmälda. För ett tag sedan, efter ordinarie skoltid, kom oanmäld polis med narkotikahundar till Osbecksgymnasiet på Campus Laholm för genomsökning av lokalerna. Här kammande hundarna noll.

- Det känns skönt att det inte fanns några otillåtna preparat i skolan, säger Ingela Månsson t f verksamhetschef för kultur och utveckling.

Polisens medborgarlöfte omfattar en rad åtgärder som på olika sätt ska öka tryggheten i kommunen. Häri ryms bland annat brottsförebyggande insatser riktat till ungdomar i åldern 13-24 år. Fler besök på kommunens skolor är en viktig del i detta.

-Vi kan komma spontant, prata med elever och ibland äta lunch tillsammans med dem, säger kom munpolis Kristian Nilsson.

På Osbecksgymnasiet har han i olika sammanhang pratat med elever om narkotika- och brottsförebyggande insatser.  Dessutom lyfter han den kontinuerliga kontakt som etablerats med rektorerna.

En annan del i trygghetsarbetet är så kallad skyddsrond på skolor, vilket genomförts på Lagaholmsskolan i Laholm.

Minutiös genomsökning

Oanmälda besök hör, som sagt, också till bilden. Spontana nedslag som exempelvis lite prata med elever på lunch eller vid fika, men också organiserade insatser. Så som skedde för några dagar sedan på Osbecksgymnasiet. Efter arbetsdagens slut för elever och personal genomsöktes lokalerna minutiöst med narkotikasniffade hundar.  Dessbättre hittade de ingenting.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 24 april 2018