JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Nya inpasseringsrutiner i Stadshuset

Nya inpasseringsrutiner i Stadshuset

Publicerad 09 augusti 2018

Att det ska var enkelt och trevligt har alltid varit en ledstjärna för hur besökare ska behandlas när de kommer till Laholms stadshus. Förhoppningsvis kommer besökaren fortfarande känna sig minst lika välkommen när de nya inpasseringsrutinerna införs, men lika enkelt som innan blir det tyvärr inte.

Mot bakgrund av den ökade nationella säkerheten och det kommande valet i september har Laholms kommun bestämt att skärpa inpasseringsrutinerna till Stadshuset från och med den 13 augusti. Då kommer alla besökare, oavsett om man är känd eller inte, behöva registrera sig i entrén innan inpassering.

- Det finns ytterligare aspekt som också väger tungt i det här och det är besökarens egen säkerhet. Om det skulle börja brinna i Stadshuset behöver vi veta vilka vi behöver utrymma så att ingen lämnas kvar, säger Niklas Wilson, säkerhetschef på Laholms kommun.

Politiker och tjänstemän som vistas dagligen i Stadshuset kommer inte heller undan de nya rutinerna. Har man glömt sin tagg kan man inte längre förvänta sig att bli insläppt genom en vinkning. I stället får man kvittera ut en lånetagg av medborgarservice.

- Visst, säg att någon välkänd politiker eller anställd är lite stressad och har glömt sin tagg, då kanske vi kan upplevas som lite fyrkantiga när vi inte släpper in lika enkelt som tidigare utan hänvisar till att de kvitterar ut lånetaggen. Men om de nya rutinerna ska fungera måste vi följa dem och behandla alla lika, säger Reino Jacobsson chef för medborgarservice. 

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 3 augusti 2018