JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Populär föreläsare till Laholm

Barns känsla i fokus på föreläsning

Publicerad 07 mars 2018

Författaren och beteendevetaren Petra Krantz Lindgren kommer till Laholm den 13 mars för att föreläsa om barns självkänsla och vuxnas ledarskap. Foto: Malin Tvedt

Författaren till boken "Med känsla för barns känsla", beteendevetaren Petra Krantz Lindgren, kommer till Laholm den 13 mars för två föreläsningar på Laholms teater. Under eftermiddagen vänder hon sig till pedagoger och lärare och på kvällen till föräldrar och allmänhet.

Nämnda bok kom ut 2014 och fick stor uppmärksamhet. Boken handlar om självkänsla och hur föräldrar kan handla för att uppmuntra denna hos sina barn. Självkänsla, resonerar hon, är en plattform från vilken många andra egenskaper utvecklas. Sund självkänsla det är att: acceptera och gilla sig själv, lyssna på sina och andras känslor, höja sin röst mot orättvisor, våga gå sin egen väg, ta ansvar för sina misstag och ta kritik på ett konstruktivt sätt.

"Jag duger som jag är"

Föreläsningen i Laholm "Jag duger som jag är! Om barns självkänsla och vuxnas ledarskap" tar fasta på föräldraskapets mål, konfliktlösning, vilken sorts barn vi vill fostra och att fostra barn med självkänsla.

- Det är verkligen roligt att vi lyckats engagera Petra, en oerhört populär föreläsare som mötts av stående ovationer efter flera av sina framträdanden, säger Felicia Pettersson, strateg för social hållbarhet på Region Halland.

Föräldrar emellan

Tillsammans med Linda Erlandsson, samordnare för föräldrastöd, jobbar Felica med "Föräldrar emellan" i Laholms kommun, där kommunen samverkar med Region Hallands Laholmsnämnd. Föräldrar emellan arrangerar årligen föreläsningar som vänder sig till föräldrar och andra vuxna som finns runt barn och ungdomar.

- Eftermiddagens föreläsning den 13 mars har redan mer än 100 anmälningar, berättar Felicia entusiastiskt.

Fri entré

Till kvällens föreläsning samma dag krävs ingen anmälan och det kostar inget att lyssna på den populära föredragshållaren Petra Krantz Lindgren. Föreläsningen börjar klockan 18.30.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 7 mars 2018