Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Prestigefyllt avtal för vuxenutbildningen

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Utbildar montagetekniker åt Koenigsegg

Publicerad 19 november 2018
Förstora bilden - Koenigsegg.jpg

Koenigsegg är en av världens mest prestigefyllda sportbilar.

Vuxenutbildningen på Campus Laholm har fått en rejäl fjäder i hatten. Nyligen tecknades ett avtal med en av världens mest prestigefyllda sportbilstillverkare, Koenigsegg, med verksamhet i Ängelholm. Vuxenutbildningen ska utbilda montagetekniker åt företaget.

Utbildningen genomförs i Campus Laholms lokaler varvat med vissa utbildningsmoment i företagets lokaler. Målsättningen är att utexaminera cirka tio elever om året för anställning i företagets produktion på Valhalla Park i Ängelholm.

Projektet är en anpassning av Laholms rekryteringsutbildning, där vuxenutbildningen på Campus Laholm tillsammans med Arbetsförmedlingen genomför utbildningar direkt riktade till arbetsgivare som är i behov av specialkompetens.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 19 november 2018