JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Prisregn på fullmäktigemöte

Prisregn på fullmäktigemöte

Publicerad 18 december 2018

På kommunfullmäktiges sista sammanträde för året fick Göstorps trivselförening utmärkelsen Årets förening, Vallberga Lantmän miljöpriset, Laholms kommuns kanslienhet Årets personalstipendium och Knäreds föreläsningsförening kulturpriset.

Under 2018 års sista kommunfullmäktige delades det traditionsenligt ut flertalet priser för väl utförda bedrifter till ljudet av trumpetfanfarer. Läs om varje pristagare under "Årets pristagare"

Äras dem som äras bör var parollen under tisdagskvällens fullmäktige då Laholms kommuns kulturpris, miljöpris, Årets förening och personalstipendium delades ut.

Första pristagaren upp på scen var kanslienheten som fick motta personalstipendiet och en check på 10 000 kronor. De belönades för sitt engagemang och samarbete i samband med årets val.

Stolt miljöpristagare

Näst upp på scen för att emot prischeck och blomsterkvast var Joakim Bronelius, styrelseordförande för Vallberga Lantmän. Det medlemsägda lantbruksföretaget är årets miljöpristagare och har under det senaste året skiftat över från naturgas till biogas i foderfabriken i Hov, vilket inneburit att fabriken sänkt sina koldioxidutsläpp med 100 procent. I faktiska tal handlar det om 1 300 ton vilket är en betydelsefull vinst för miljön.

- Jag vill å mina tusen medlemmars vägnar tacka för denna utmärkelse. Vad vi kommer att göra med pengarna kan jag inte svara på men jag får lov att återkomma om detta. Det är bättre med ett bra beslut än ett snabbt beslut, skämtade Joakim Bronelius som var stolt över priset.

Skämtsamt tacktal

Därefter var det dags att utse Årets förening som i år tilldelades Göstorps trivselförening som med sitt livliga engagemang har fler medlemmar än vad det finns boende på orten. Ordföranden Peter Ohlsson hade ett kort men slagkraftigt och skämtsamt tacktal.

- Det är inte konstigt att allt kretsar kring Göstorp. Det är där jordaxeln sticker upp och ni är varmt välkomna till Göstorp för att leta efter den. Tack!

Halvt löfte om Stefan Löfven

Det sista priset som delades ut var kulturpriset. I år gick det till Knäreds föreläsningsförening som i över ett sekel, oavbrutet, arrangerat föreläsningar i Knäred och dess närmaste omnejd.

Ordföranden Lars Ingemarson var glad och berättade att det känns oerhört hedrande att tilldelas kulturpriset.

- Vi har verkat i 105 år i folkbildningens syfte. Det är en ledstjärna för oss att sprida kunskap, särskilt i dessa tider där vi omges av falska nyheter och rykten, sa Lars Ingmarson och gav publiken en hint om att föreningen har etablerat kontakt och fått ett halvt löfte från statsminister Stefan Löfven att komma som föreläsare till Knäreds bygdegård.

Förtjänstgåvor till politiker

Utöver de traditionella priserna delades det också ut förtjänstgåvor till flera politiker som arbetat i åratal i Laholms kommun. Bland dessa fanns avgående kommunrådet Elisabet Babic (M) men också Lena Olofsdotter (C), Kristina Jönsson (S), Lena Angviken (MP) och Lennart Hansson (KD).

Slutligen passade Jonas Hellsten, kommunfullmäktiges nye ordförande, på att rikta ett stort tack till fullmäktiges ledamöter för höstens politiska arbete och därefter riktade han ett personligt tack till all personal i Laholms kommun för ett väl utfört arbete under 2018.

- Jag är stolt över det arbete ni gör och jag vill önska er alla en God Jul och ett Gott Nytt År.

Text och bild: Rickard Gustafsson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 december 2018