JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Stort intresse för Laholmaren

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Stort intresse för Laholmaren

Publicerad 08 maj 2018

Intresset för tidningen Laholmaren är stort. Av 156 tillfrågade personer i en telefonundersökning har hälften läst den.

Det tryckta ordets betydelse lever kvar! Trots smarta telefoner, bredband och all annan digitalisering så läser vi tryckta tidningar som exempelvis Laholmaren. Det visar en färsk undersökning.

I slutet av april landade kommunens tidning Laholmaren i hushållens brevlådor. Det ansvariga teamet bakom tidningen ville veta hur många som såg och läste den, och lät därför göra en telefonundersökning 10-14 dagar efter utdelningen. 156 personer svarade på telefonintervjun. Och siffrorna är glädjande. Hela 74 procent minns att de hade sett Laholmaren och 49 procent har läst i den!

Den höga graden av uppmärksamhet för Laholmaren inspirerar till fler nummer och nästa blir strax efter det kommande valet, då den lokala demokratin ska utse de politiker som ska styra Laholms kommun under nästa mandatperiod. Ansvariga politiker ska då få redogöra för sina planer och invånare ska få dela med sig av sina förväntningar och krav på kommunens ledning.

Tips för kommande nummer

Inför varje utgåva av Laholmaren arbetas det med att utveckla innehållet. I telefonintervjun gavs betyget 3,43 av 5 möjliga på frågan vad man tyckte om tidningen. Dessutom gav man ett antal tips på hur tidningen skulle kunna bli bättre eller annorlunda, exempelvis:

mer om kultur och aktiviteter, roligare med mer ingående skvaller om politiker och folk i Laholm, tips på parkeringsmöjligheter, reklam om affärer och restauranger, mer korsord, skriv om föreningslivet och dess arrangemang, information relativt till små byarna i utkanten av kommunen, vill ha den oftare, mer opolitisk och mindre inflytande för moderaterna i tidningen, vill läsa om kommunens historia, visa tydligare att det är kommunen som ger ut tidningen, mer om fiske, olika nischer som motion och vad man kan göra för att motionera i Laholm.

Text: Reino Jacobsson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 maj 2018