JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Teckningsmuseet på Bokmässan

Teckningsmuseet på Bokmässan

Publicerad 20 september 2018

Teckningsmuseet i Laholm medverkar på årets bokmässa i Göteborg. Foto: Niklas Maupoix

Ett av årets teman på Bokmässan i Göteborg, 27-30 september, är bild. Som en följd av det har Teckningsmuseet i Laholm, Nordens enda för teckningskonst, bjudits in till arrangemanget.

Teckningsmuseet kommer dels att dela ut ett pris tillsammans med föreningen Svenska Tecknare dels att leda ett panelsamtal.

Pris på 10 000 kronor

Inför årets mässa har Teckningsmuseet och Svenska Tecknare instiftat ett bokbildspris som ska ges till en skapare som haft en "genomgripande betydelse för bilden som kreativt och konstnärligt område inom bokutgivningen i Sverige". Prisutdelningen äger rum på bokmässan fredagen 28 september klockan 15:00 i Svenska Tecknares monter A02:27. Utmärkelsen består av ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Samtal om bild och text

Samma dag och i samma monter, klockan 13:00–13:30, leder Teckningsmuseets chef, Jonas Heintz, ett samtal med rubriken "I nöd och lust". I en diskussion om samspelet mellan bild och text möts illustratören Lisen Adbåge och författaren och ordföranden i Författarförbundet Grethe Rottböll för att resonera om sitt mångåriga samarbete, "gestaltningen av en historia och relationen till förlagen".

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 20 september 2018