JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Tre nya chefer

Intern och extern chefsrekrytering

Publicerad 13 april 2018

Efter sommarsemestrarna tillträder Andreas Meimermondt, Lisa Larsson och Kristoffer Dehlin sina nya chefstjänster i Laholms kommun.

Två från de egna leden och en utifrån. Det blev resultatet efter Laholms kommuns tillsättning av tre chefstjänster. Kristoffer Dehlin blir ny ekonomichef, Lisa Larsson blir verksamhetschef för det nyinrättade servicekontoret och Andreas Meimermondt, kultur- och fritidschef i Örkelljunga kommun, tar platsen som verksamhetschef för kultur- och utveckling.

Kristoffer Dehlins kliv till ny ekonomichef påminner i vissa avseenden om hans företrädare, Ingemar Nilsson som snart går i pension. 35 år gammal, efter tio år i kommunen, blev Ingemar Nilsson ekonomichef. Lika många år i kommunen har Kristoffer bakom sig, men han är två år äldre än sin företrädare, när han efter tre år som redovisningschef får huvudansvaret för kommunens ekonomi.

Han får det i en nog så bekymmersam tid när intäkterna inte ökar i paritet med utgifterna för en snabbt ökande befolkning.

- Med befolkningstillväxten ökar verksamheternas volymer och lokalkostnaderna stiger när exempelvis allt fler barn behöver förskoleplats. Det betyder att verksamheterna måste hålla igen eventuella ambitioner och omprioritera inom befintlig verksamhet, säger Kristoffer Dehlin.

Började i skolrestaurang

Lisa Larsson är också sprungen ur kommunens egna led. Sedan några år tillbaka har hon varit chef för Internservice, som bland annat omfattar kostverksamheten. Ett område som hon är väl förtrogen med, kostekonom som hon är. Det var också i den rollen som hon för tolv år sedan började sin första anställning i Laholms kommun, köksansvarig på Lagaholmsskolan. Nu växlar hon upp med en stor portion ödmjukhet inför sitt nya uppdrag - verksamhetschef för det nyinrättade servicekontoret.

- Jag saknar sakkunskap inom några av de områden tjänsten omfattar, men känner mig trygg i mitt ledarskap och har stor tillit till medarbetarna. Det är också inspirerande att ha en arbetsgivare som Laholms kommun, som gett mig förtroendet att leda en helt ny verksamhet, säger hon.

Nytt ansikte

Till skillnad från Kristoffer Dehlin och Lisa Larsson är Andreas Meimermondt ett helt nytt ansikte i kommunen. För närvarande är han kultur- och fritidschef i Örkelljunga kommun, en tjänst han innehaft i tre år. Dessförinnan var han under två år evenemangschef för fritidsverksamheten i Malmö stad. Han har också drivit ett evenemangsföretag.

Ögonen för Laholm öppnades för cirka tolv år sedan i samband med en militärövning. Staden tilltalade honom på många sätt. När han såg den utlysta tjänsten som verksamhetschef för kultur och utveckling, kände han närmast omgående att den ville han ha. Inte minst med tanke på sin erfarenhet inom dess olika områden

- Jag har jobbat med många av de verksamheter som ryms inom tjänsten. Så inget är nytt för mig. Därmed kändes jobbet som närmast skräddarsytt. Och jag ser många möjligheter till synergieffekter mellan de olika verksamheterna, säger Andreas Meimermondt, som sedan 2002 bor i Helsingborg.

Överensstämmer med profilbild

Kommunchef Peter Andreasson understryker också att Andreas stämmer väl överens med den profilbild på sökande som kommunen var ute efter.

- Vi ville ha en person med såväl entreprenörs- som förvaltningsegenskaper. Det har vi fått i Andreas, säger han.

Först att tillträda sin tjänst är Andreas Meimermondt, som är på plats från den 13 augusti. Kristoffer Dehlin och Lisa Larsson sitter på sina nya chefsstolar den 1 september.

Text och bild: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 13 april 2018