JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Trygghetsvandringar i Laholm

Trygghetsvandringar i Laholm

Publicerad 19 mars 2018

Kommunpolis Kristian Nilsson och Karin Martini, utredare inom trygghet och säkerhet i Laholms kommun, bjuder in till två trygghetsvandringar i centrala Laholm.

I höstens trygghetsenkät framkom att Laholms centrala delar upplevdes som mer otryggt än andra områden. Tillsammans med polisen bjuder därför Laholms kommun in till två trygghetsvandringar i området, 27 mars och 4 april. Den första vänder sig till boende i området medan den andra är avsedd för affärsinnehavare och fastighetsägare.

- Med trygghetsvandringen vill vi att alla aktörer i området, såväl myndigheter som boende, tillsammans gör en översyn av området. Ty samverkan är viktig i det brottsförebyggande arbetet för att genomföra åtgärder, som kan bidra till att skapa ökad trygghet och minska antalet brott i området, säger Karin Martini, utredare inom trygghet och säkerhet i Laholms kommun.

Efter vandringen dokumenteras åtgärdsförslagen varefter ansvarig för respektive del tar med sig dessa i sin verksamhetsplanering. På så sätt skapas ett tryggare centrum för alla.

Vid respektive trygghetsvandring samlas deltagarna klockan 18.30 vid polisens lokaler på Lantmannagatan i Laholm. Vandringen beräknas pågå till cirka klockan 21.

Åtta av tio är trygga

Höstens trygghetsundersökning genomfördes för tredje året i rad med närmare 900 svar på medföljande enkät. Där framkom att drygt 80 procent av invånarna känner sig trygga i Laholms kommun. Undersökningen resulterade i ett Medborgarlöfte med en överenskommelse mellan polisen och Laholms kommun om olika insatser för att förebygga brott, öka tryggheten och minska brottsligheten.

I tidigare undersökningar har kommuninvånare, oavsett bostadsort, upplevt störst otrygghet i området runt LP Hanssons väg i Laholm. I årets undersökning är det inte lika uttalat. Centrala Laholm nämns nu i större utsträckning.

Hoppas få många synpunkter

Med kommande två trygghetsvandringar hoppas "vandringsledarna", kommunpolis Kristian Nilsson och Karin Martini, att intresserade möter upp och under promenaden visar och berättar om vad de upplever som otryggt. Ju fler ögon och påpekanden desto bättre blir resultatet, resonerar Kristian och Karin.

Anmälan

Anmälan till vandringarna görs till Medborgarservice i Stadshuset. Sista anmälningsdag för vandringen den 27 mars, vilken vänder sig till boende i centrum, är 22 mars och för vandringen den 4 april, avsedd för affärsinnehavare och fastighetsägare, gäller den 29 mars.

Text och bild: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 19 mars 2018