JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Ungdomsinvigning med influencer bakom tv-succé

Ungdomsinvigning med influencer bakom tv-succé

Publicerad 26 oktober 2018

Den 31 oktober kommer Lina Rask, en av Sveriges yngsta influencers, till Stadsbiblioteket för att inviga den nya ungdomsavdelningen #minusett_laholm. Lina Rask var en av ungdomarna vars berättelser kom att filmatiseras i den norska Tv-succén Skam.

Med en stor blogg och ett populärt Instagramkonto om den norska tv-serien Skam har Lina Rask blivit en av Sveriges yngsta influencers. Genom sin bok "Känn ingen skam" och sociala medier delar hon öppenhjärtigt med sig av sina erfarenheter som tonåring. Hon vågar beröra jobbiga, ofta tabubelagda ämnen som mobbning, ätstörningar och övergrepp. Detta kommer Lina att föreläsa om i samband med Stadsbibliotekets invigning av den nya ungdomsavdelningen #minusett_laholm på onsdag den 31 oktober klockan 15-19. Det är fri entré och ingen föranmälan behövs. Linas föreläsning börjar klockan 18.

Ett resultat av intervjuer med ungdomar

#minusett_laholm är ett helt nytt tillhåll på nedre plan i Stadsbiblioteket som skräddarsytts för ungdomar. Där ska man kunna spela Tv-spel med VR-glasögon, surfa på Internet, spela brädspel, studera eller bara hänga i en bekväm miljö. Innehållet i den nya ungdomsavdelningen är ett resultat från gruppintervjuer som genomförts under våren med ungdomar i åldern 13-16 år. Tanken med den nya avdelningen från kommunens sida är att nå fler ungdomar, öka integrationen och öka läsningen.

Två etapper

Även om ungdomsavdelningen öppnar upp redan den 31 oktober återstår en del innan den är helt klar. Därför sker invigningen i två etapper. Invigningen av etapp två planeras till våren 2019. Fram till dess kommer bibliotekspersonalen och ungdomarna att fortsätta sitt samarbete att skapa ett mysigt och attraktivt tillhåll för ungdomar i Laholms kommun.

Program 31 oktober

15:00  Invigningstal av Cecilia Roos, nämndsordförande kultur- och utvecklingsnämnden
15:20-17:20 Spelexperten Erika Greve visar nya tv-spel och VR-glasögon
18:00 Lina Rask föreläser

Text: Viktor Hedén

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 26 oktober 2018