Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Utredning om beachvolleyturnering visar brister

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem

Utredning om beachvolleyturnering visar brister

Publicerad 19 januari 2018

Apropå turerna kring sommarens beachvolleybollturnering i Mellbystrand kallade på fredagen kommunchef Peter Andreasson till presskonferens.

Kommunchefen redogjorde för vad som hittills framkommit i utredningen kring arrangemanget där kultur- och utvecklingsverksamheten var delarrangör. Utredningen visar på brister. Erforderliga avtal har inte upprättats. Delegationsordning och upphandlingsregler har inte följts. Återkoppling till chefer och politiker har varit bristfällig.

Verksamhetschefen för kultur- och utvecklingsverksamheten Ulf Mattsson och Laholms kommun har valt att gå skilda vägar. Mattsson kommer i viss mån att vara tillgänglig månaden ut och sedan arbetsbefriad under uppsägningstiden på sex månader. 

Text: Reino Jacobsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 19 januari 2018