JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2018 / Valtemperaturen höjs

Valtemperaturen höjs - utfrågningar på Laholms teater

Publicerad 09 augusti 2018

Om fyra veckor, den 9 september, går Sverige till val. I nästa vecka, den 14 och den 16 augusti, utfrågas samtliga elva partier som slåss om de 41 platserna i Laholms kommunfullmäktige. Första kvällen ger de sin syn på tillgängligheten i kommunen och hur de vill förbättra denna. Påföljande utfrågning har allmänpolitisk inriktning.

Under sommaren har intensiteten inför kommande allmänna val varit förhållandevis låg. Möjligen har den extrema värmen bidragit därtill. Men nu börjar det röra på sig. Att vi har ett förestående val märks inte minst från och med fredagen den 10 augusti – den dag då det är tillåtet att börja sätta upp valaffischer.

Två utfrågningar på Laholms teater

I Laholms kommun höjs valtemperaturen rejält i nästa vecka med två utfrågningar av företrädare för de elva partier som ställer upp i kommunfullmäktigevalet: Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Trygghetspartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Laholmspartiet och Medborgerlig samling. Sedan förra valet har skaran utökats med Medborgerlig samling.

Den första utfrågningen, tisdagen den 14 augusti, börjar kockan 18.30 och platsen är Laholms teater. Det är Föreningen funktionsrätt Laholm (tidigare Handikappföreningarnas samarbetsorganisation) som vill ha politikernas svar på frågan "Hur är det att bo i Laholm" med fokus på tillgänglighet.

- Hur ser exempelvis politikerna på tillgänglighet till boende, butiker, offentliga lokaler, möjlighet att delta i olika sammankomster, och vad vill de göra för att öka tillgängligheten under kommande mandatperiod, säger Kane Bengtsson i föreningen.

Allmänpolitiska frågor

Två kvällar senare, torsdagen den 16 augusti, väntar nästa utfrågning då med Laholms Tidning, Offensiva Laholm och Företagarna Laholm som arrangörer. Platsen och tiden är densamma, men ämnet betydligt bredare. Med moderatorn, den grävande journalisten Bosse Vikingsson med förflutet på Smålandsposten, hålls en allmänpolitisk utfrågning.

- Naturligtvis vill vi ha belyst hur partierna ser på näringslivsfrågorna i kommunen, men under kvällen tas också upp många andra politiska frågor inom vitt skilda områden, säger Dag Gustavsson ordförande i Offensiva Laholm.

Allmänheten är välkommen att lyssna och ställa frågor under de båda kvällarna. För utfrågningen den 16 augusti krävs dock anmälan om deltagande. Anmälan kan göras via länk på denna sida.

Text: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: PJW
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 9 augusti 2018