JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Amour pour le pays à Laholm.

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Amour pour le pays à Laholm.

Publicerad 10 juli 2019

Paret Perot med barnen utanför sitt nya hem.

Förutom kärleken till varandra och barnen har Camilla och Jendrik Perot en kärlek till sitt nya hem i Öringe och södra Halland. De båda nappade på ett erbjudande från Inflyttarservice och Laholms kommun om skräddarsydd visning av kommunen. Reino Jacobsson var den som guidade det unga paret runt i Laholm i höstas då de blev förälskade på nytt. Men denna gång i en plats.

Camilla Lindqvist från Kungsbacka och Jendrik Perot från Brehain i Moselle, Frankrike, träffades på ett nordiskt kyrkomöte i Danmark sommaren 2012 och blev ett par. Eftersom Jendrik arbetade i Drammen sydväst om Oslo, var det där de slog sig ner som nygifta. Drammen var deras hem i fyra år men dragningen till Sverige kom så smått och tankarna på att flytta dök upp. På tal om smått så hade ju också barnen Jonathan och Cecilija kommit in i deras liv och framtiden fick därmed ökad glädje och ansvar över sig. De inledde ett intensivt letande efter ett nytt hem och tycker båda, så här efteråt, att det var jobbigt med två små barn.

Jakten på ett nytt hem

Familjen ville slå sig ner på en ny plats, så Kungsbacka var inte heller aktuellt. De sökte sig vidare söderut i Halland och Falkenberg var intressant ett tag, men de kände sig inte riktigt hemma där, som de uttryckte det.

-  Det var när vi guidades runt av Reino i Laholm vi kände att det var här vi ville bo och låta våra barn växa upp. När vi en tid senare fick låna ett hus i Öringe av några vänner, så kände Jendrik sig direkt som hemma och ett släktskap med sin uppväxtmiljö på den franska landsbygden. Jag var inledningsvis lite tveksam, men när det här charmiga huset kom ut på marknaden så blev jag övertygad, berättar Camilla.

 -  Ja vi hittade ju den här pärlan till slut efter allt letande, inflikar Jendrik medan han skiner upp och håller ut armarna.

Jendriks arbetar i Halmstad på Axess Logistics med ombyggnad av bilar. I Halmstad finns också kyrkan de tillhör, Jesu Kristi Kyrka av sista dagars heliga. På frågan om familjen har några favoritplatser förutom det nya hemmet och naturen här i Laholm, svarar Camilla utan att tveka:

-  Småbarnsbassängen på Folkhälsocentrum och Mellbystrand!

Jendrik kände släktskap med uppväxtmiljön på den franska landsbygden.

Närmaste framtiden och planer

-  Eftersom Jonathan är pälsdjursallergiker så funderar vi på att ha några höns i uthuset som husdjur. Lite ägg är ju dessutom både trevligt och gott, säger Jendrik och ser lite sugen ut. Ja så ska vi renovera lite på nya huset också, tillägger han.

Camilla är utbildad undersköterska men vill jobba med barn i framtiden eller hjälpa människor på ett eller annat sätt, tänker hon. Öringe skola och Montessoriförskola får kanske skola in nya barn till hösten. De nyinflyttade barnen Perot, ett och tre år gamla. Vi kan bara hoppas att allt ska gå bra för familjen Perot och att våra vänner ska trivas i Laholm och sina nya omgivningar. Jag känner på mig att det kommer att gå alldeles utmärkt, även om det inte är Frankrike.

 Text och foto: Bo Bjelvenstedt

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 juli 2019