JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Campus Laholm certifierat som vård- och omsorgscollege

Campus Laholm certifierat som vård- och omsorgscollege

Publicerad 18 november 2019

I dag, den 18 november 2019, har vårdutbildningen på Campus Laholm certifierats och godkänts som vård- och omsorgscollege.

Certifieringen baseras på tio kriterier inom bland annat kvalitet, samverkan, innehåll, utveckling och pedagogik. Det är en process på ungefär ett år som nu är i mål.
– Vår utbildning har visat att den håller hög standard, våra elever får tillgång till fler arbetsgivare och vi kan påverka den regionala kursutvecklingen mer än tidigare. Dessutom får eleverna utöver sina betyg även ett vård- och omsorgscollege-certifikat som är gångbart i nästintill hela landet, säger Ulf Bergström, rektor på Campus Laholm.

Kvalitetsstämpel och plattform för samverkan

Vård- och omsorgscollege är en plattform för samverkan mellan arbetsgivare, fackförbund och utbildare inom vård- och omsorgssektorn. Det är också en kvalitetsstämpel som visar att den som har utbildat sig inom ett vård- och omsorgscollege har gått en utbildning i nära samverkan med arbetslivet, och därmed har goda chanser att få jobb. För att få kalla sig vård- och omsorgscollege måste skolan uppfylla tio kvalitetskriterier samt ansluta sig till ett regionalt vård- och omsorgscollege.

Mer information om vård- och omsorgscollege finns på denna sida.

Text: Helena Dovier

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 november 2019