JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Fortsatt låga grundvattennivåer

Fortsatt låga grundvattennivåer

Publicerad 04 juni 2019

Grundvattennivåerna är fortsatt låga för årstiden och de lär inte stiga förrän till hösten/vintern – om nederbörden då blir riklig. Men den senaste tidens gynnsamma väder med viss nederbörd under maj gör att Laholmsbuktens VA beskriver vattenförbrukningen som under kontroll.

LBVA gör regelbundna grundvattenmätningar. Resultatet från den senaste mätningen visade att nivåerna är låga, vilket är en följd av höstens och sommarens förhållandevis små nederbördsmängder. Den nederbörd som faller nu tar växtligheten hand om.

- Grundvattennivåerna är inte lika låga som 2017, då situationen var riktigt oroväckande, men de är heller inte lika gynnsamma som 2018. Vi fortsätter att noggrant bevaka läget samtidigt som vi jobbar med egna åtgärder för att stärka dricksvattentillgången, säger Mattias Leijon, förvaltningschef på LBVA.

Spara på dricksvattnet

Under våren har vattenförbrukningen, som också är en viktig parameter i sammanhanget, legat på en "rimlig nivå", enligt LBVA. För att den ska göra det även fortsättningsvis är det viktigt att alla drar sitt strå till stacken och inte slösar med dricksvattnet. Så gör vad du kan i vardagen för att hushålla med vattnet.

Via länkarna på denna sida kan du läsa mer om hur man gör för att bli vattensmart och få en allmän orientering om dricksvatten i Laholms och Halmstads kommun.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 juni 2019