JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Klart med kommunikationschef

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Klart med kommunikationschef

Publicerad 26 april 2019

Som en av närmare 40 sökande har Helena Dovier fått tjänsten som kommunikationschef i Laholms kommun. Sedan drygt fyra år har hon en motsvarande befattning för verksamhetsområdet medicinsk vård inom Region Jönköpings län.

- Det ska bli jättekul att börja arbeta i Laholm. För alltsedan tonåren har jag velat bo och arbeta i trakten. Många av mina sommarsemestrar har också tillbringats i Skummeslövsstrand, Båstad och Torekov, säger hon.

Anställningen blev klar för några dagar sedan. Nu letar Helena bostad i kommunen och hoppas att flyttlasset gått från Värnamo till Laholm innan hon tillträder sin nya tjänst i början av augusti.

Verksamhetsområdet för medicinsk vård i Region Jönköpings län omfattar verksamheter på de tre sjukhusen i Värnamo, Jönköping och Eksjö med ledningen förlagd till Värnamo. I denna ingår Helena som kommunikationschef.

Journalist och personalvetare

Staden var också hennes bas när hon tidigare jobbade som informatör för Värnamo sjukvårdsområde. Hon har också ett förflutet som mångårig journalist på tidningen Personal&Ledarskap. Ett jobb som passade som hand i handske för hennes yrkesval, universitetsutbildningar i personal- och arbetslivsfrågor och journalistik.

- Journaliståren är en mycket bra erfarenhet att ha med sig i min roll i Laholm, eftersom tjänsten innebär en hel del mediakontakter, säger hon.

Under senare år har kommunikationens roll blivit allt viktigare i samhället för kommuninvånare, medarbetare och media. En utveckling som kommer att fortsätta och bli än mer betydelsefull, förutskickar Helena, och pekar på dess roll inom offentlig verksamhet.

- Eftersom verksamheten är skattefinansierad förväntar sig skattebetalarna bra och tillgänglig information om hur deras pengar används.

Attraktiv arbetsgivare

Rollen som kommunikationschef i Laholms kommun omfattar också intern kommunikation. Att stärka och stödja den egna organisationen är en viktig funktion i många avseenden inte minst för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare. Ty Laholms kommun, liksom många andra kommuner i landet, står inför ett stort rekryteringsbehov till tjänster inom vård, skola och omsorg. 

Text och bild: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 26 april 2019