JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Kommunråd firade med kökspersonal

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Kommunråd firade med prisat Knäredskök

Publicerad 26 november 2019

Smedjebackens prisade kökspersonal Jon Johnsson, Gunnel Johansson, Elinor Oomen, Marina Versland, Johanna Larsson och Ditte Gade Olausson tillsammans med kommunråden Erling Cronqvist och Kjell Henriksson.

- Vilket fantastiskt jobb ni gör, imponerande.
Kommunråden Erling Cronqvist (C) och Kjell Henriksson (S) kom på måndagen till Smedjebacken i Knäred för att tillsammans med kökspersonalen fira att köket utsetts till Hallands bästa seniorrestaurang.

Utmärkelsen och prischecken på 10 000 kronor överlämnades för en tid sedan av landshövding Lena Sommestad på slottet i Halmstad. En utmärkelse som kommunledningen naturligtvis också ville uppmärksamma med lite extra festligheter tillsammans med personalen.

Innan råden bänkade sig för tårtkalas visades de runt i köket, det enda i kommunen som lagar mat åt såväl unga som gamla. Dagligen tillverkas runt 650 portioner med utskick till 13 olika platser i Knäreds- och Hishultsområdet.

- Ska det funka krävs genomtänkt logistik, och det har köket verkligen visat att man har, säger kostområdeschef Margaretha Kjellson.

Men det är inte enbart logistiken som gör intryck. Personalens samlade kompetens, erfarenhet och glädje att tillsammans laga mat som dagligdags går hem bland unga och äldre väcker stor beundran. Och det har inte gått obemärkt förbi. 2014 prisades köket av Skånska gastronomiska akademien och nu står köket åter i rampljuset.

På frågan hur de gör för att ständigt hålla sig på topp, svarar de:

"Vi är ett glatt gäng som funkar fantastiskt bra tillsammans. Vi delar med oss av det vi kan, och snappar upp. Är prestigelösa och vågar prova lite nytt."

Ett "recept" som dagligdags får tummen upp från kökets alla matgäster, unga som gamla.

Text och bild: Lars Ingemarson

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Agenda 2030 i Laholms kommun

Det här är ett exempel på hur Laholms kommun arbetar med de globala målen inom Agenda 2030. Läs gärna mer om de olika delmålen som berörs i denna artikel via dessa länkar:

Ingen hunger

 

 

 

 Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

     

                             

 

                            

                    

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 26 november 2019