JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Kvalitetspriset ”Kaliber” utdelat för första gången

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Kvalitetspriset ”Kaliber” utdelat för första gången

Publicerad 23 oktober 2019

Enhetschef Yvonne Wolter med medarbetarna Gunilla Björkman, Caroline Johnsson, Ingela Jansson, Lena Evertsson och Mari Ferdinandsson. Prisutdelare var socialnämndens ordförande Kenneth Camitz.

Socialnämnden i Laholms kommun beslöt förra året att införa ett kvalitetspris som delades ut nu 2019 för första gången. En utsedd jury har beslutat om att utdela 2019 års Kvalitetspris, "Kaliber" till projektet "Här är jag". Priset omfattar 10 000 kronor och tilldelas enhetschef Yvonne Wolter och medarbetare i projektet som innefattar verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

- Socialnämnden vill på det här sättet uppmuntra arbetsgrupper och team genom att uppmärksamma goda initiativ och insatser i förbättringsarbetet och lyfta goda exempel. Det här är ett led i kommunens arbete för ständiga förbättringar och kvalitetsutveckling i organisationen berättar Marie Elm Ågren, Kvalitets- och utvecklingschef, Laholm kommun.

Prissumman på 10 000 ska användas för personal i verksamheten under detta eller nästa år och kommer att synas i årsbokslutet. En tavla av den ständigt skapande konstnären Ann Lis Krüger ingår också i priset och fungerar som ett vandringspris i tävlingen som blir årligen återkommande. Två olika nomineringar inkom.

Juryns motivering:

”Här är jag” har ett tydligt brukarfokus där den enskilde verkligen får uttrycka sin egen vilja och önskemål, allt ifrån små vardagliga ting till större önskningar. Genom strukturerade intervjuer som sker enskilt, uppmärksammas behov. Modellen är framtagen av verksamheten själva, ett enkelt arbetsredskap som också andra verksamheter kan använda sig av.

Brukarnas delaktighet och inflytande är vägledande för arbetet inom verksamheter som erbjuder stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Att utveckla brukarnas delaktighet är ett viktigt led i verksamhetens kvalitetsutveckling.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Skicka en kommentar till innehållsansvarig.

Kontrollord: VZZ
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 23 oktober 2019