JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Laholm i Glokala Sverige

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholm en av 90 kommuner i Glokala Sverige

Publicerad 24 januari 2019

Laholms kommun är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits i Svenska FN-förbundets och Sveriges kommuner och landstings (SKL) gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i kommuner och regioner i hela Sverige.

Projektet Glokala Sverige – Agenda 2030 i kommuner, landsting och regioner har antagit 90 nya kommuner och regioner som erbjuds att vara med i projektet under 2019. Laholms kommun är en av dem.

– Laholms kommun har påbörjat arbetet med Agenda 2030 och genom vår medverkan i Glokala Sverige räknar vi med att få ett bättre genomslag och effektivare arbetssätt för en hållbar utveckling, säger Fredrik Nilsson, chef för strategienheten i Laholms kommun.

Tillsammans med de första pilotdeltagarna är nu 15 av landets 21 regioner och 82 av landets 290 kommuner antagna i projektet.

Tagit in så många som möjligt

– Det är väldigt glädjande att så många har ansökt om att vara med i Glokala Sverige. Vi ser att många kommuner ligger i startgroparna med Agenda 2030-arbetet, medan andra har kommit längre, och vi har därför beslutat att ta in så många som möjligt redan i år, säger Petra Hallebrant, generalsekreterare på Svenska FN-förbundet.

Projektdeltagarna kommer att få ta del av utbildningsinsatser lokalt, med föreläsningar, diskussioner och workshops. De erbjuds också webbutbildning, nyhetsbrev, filmer och annat arbetsmaterial. Dessutom planeras en nationell konferens inom ramen för projektet för att bidra till gemensamt lärande och ökat engagemang.

– Tack vare att det är så många och olika typer av kommuner och regioner som deltar hoppas vi att projektet ska skapa breda erfarenheter som kan underlätta för fler att arbeta med Agenda 2030, säger Vesna Jovic, vd på SKL.

Treårigt projekt

Glokala Sverige är ett treårigt utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges kommuner och landsting, SKL, med stöd av Sida.

Läs mer om projektet via länk på denna sida.

Kontaktpersoner

Kontaktperson Laholms kommun:
Fredrik Nilsson, chef strategienheten
tel 0430-15407

Kontaktperson Svenska FN-förbundet:
Pekka Johansson, pressekreterare
tel 073-374 62 84

Kontaktperson Sveriges kommuner och landsting:
Kerstin Blom-Bokliden, miljöexpert
tel 070-606 41 93

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 24 januari 2019