Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Laholm medlem av Eurodesk

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Laholms kommun medlem av Eurodesk

Publicerad 02 april 2019

Laholms kommun har blivit medlem i Eurodesk, ett europeiskt informationsnätverk med runt 1 000 kontaktpunkter i 36 länder. Nätverket informerar om EU med fokus på ungas studier, arbete och volontärtjänst. I Sverige finns nu 16 lokala kontaktpunkter för Eurodesk i Sverige varav två i Halland, Laholm och Kungsbacka.

Eurodesk i Sverige representeras av lokala kontaktpunkter så som kommuner, Europa Direkt-kontor och organisationer som har kunskap om hur det ser ut för ungdomar i EU. Här kan man få hjälp med att ta reda på vilka möjligheter det finns för unga i EU.

Regeringen har utsett Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, till nationell partner för Eurodesk. Nätverket erbjuder kompetensutveckling både i Sverige och utomlands, tillgång till informationsmaterial samt utbyte med andra lokala Eurodesk-kontor i Sverige och Europa. Genom att ingå i nätverket förväntas de lokala kontaktpunkterna sprida information till unga om Erasmus+, Ung och aktiv samt Europeiska solidaritetskåren.

Internationella kontakter

Eurodesk finns på Vägledningscentrum på Campus Laholm, och kompletterar där kommunens verksamhet med sitt perspektiv på internationellt erfarenhetsutbyte.

– Med etableringen i Laholm hoppas vi kunna skapa nya möjligheter till internationella kontakter för kommunens ungdomar. Och på lite sikt öppna vägar för arbete och studier utomlands, säger projektkoordinator Rebecca Rosenberg på Laholms kommun.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 2 april 2019

Länk