JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Laholmshem flyttar

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholmshem lämnar anrik byggnad

Publicerad 10 januari 2019

Efter drygt 17 år flyttar Laholmshem från den gamla järnvägsstationen i Laholm. På måndag finns de i Trulsgården intill nuvarande järnvägsstation.

För lite drygt 17 år sedan flyttade det helkommunala bostadsbolaget Laholmshem in i den gamla järnvägsstationen mitt i Laholm. Snart är det historia för i morgon, fredag, lämnar man den anrika byggnaden och flyttar all verksamhet i lokalerna, bland annat kundtjänst, till Trulsgården i närheten av nuvarande järnvägsstation.

När Stadshuset i Laholm togs i bruk i mitten av 1980-talet samlades i det närmaste all kommunal administration i nybygget, så även Laholmshems verksamhet (dåvarande Stiftelsen Rosengården). I takt med att den kommunala förvaltningen krävde större utrymme flyttade bostadsbolaget sin verksamhet med kundtjänst, boservice och ekonomi tvärs över gatan till den gamla järnvägsstationen. Sedan dess har mycket hänt.

Stor förändring

Den största förändringen är utan tvekan bildandet av Kommunfastigheter, ett dotterbolag till Laholmshem. Fastighetsbolaget övertog kommunal personal inom teknik och service samt ägandet av fastigheter med kommunalt drivna verksamheter och projekteringsansvaret för befintliga fastigheter och tillkommande som exempelvis nya förskolor och skolor. Därmed ökade också behovet av nya lokaler för bolagens sammanlagda verksamhet. Således förlades projektering, teknik och ekonomi till en paviljong intill Jobbcenter på Repslagaregatan i Laholm.

Fram tills nu har kundtjänst, bovärdar samt fastighetschef och städchef huserat i den gamla järnvägsstationen, totalt 14 personer. På måndag finns de på Trulsgården, som tidigare var ett hvb-hem för ensamkommande ungdomar. 

Nuvarande öppettider för kundtjänst bibehålls, det vill säga: Besökstid 10-16 måndag-torsdag, 10-15 fredag. Telefontid 9-16 måndag-torsdag, 9-15 fredag.

Till samma plats flyttar även driftgruppen, ett tiotal personer som hållit till i en lokal på Tulpanvägen i Laholm. Så småningom kommer även den verksamhet som i dag bedrivs vid Jobbcenter att förläggas till Trulsgården.

LSS-handläggare flyttar in

När Laholmshem lämnar sina lokaler tar LSS-handläggarna, som i dag disponerar en lokal i Vallberga, inom kort i bruk ovanvåningen i den gamla järnvägsstationen. Utrymmena i markplanet överlåts till det Kommunala funktionsrättsrådet, som därmed lämnar sin källarlokal under Vårdcentralen centrum.

Text och bild: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 10 januari 2019