JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Leijon vd för LBVA

Leijon vd för LBVA AB

Publicerad 04 december 2019

Mattias Leijon blir vd för Laholmsbuktens VA AB.

Mattias Leijon blir verkställande direktör för det nybildade bolaget Laholmsbuktens VA AB. Alltsedan 2011 har han arbetat inom Halmstads och Laholms gemensamma verksamhet för vatten- och avloppsfrågor.

För några veckor sedan beslutade kommunerna att ställa sig bakom förslaget att ombilda LBVA till ett bolag, där  de vardera 50 procent. Bolaget är organisatoriskt placerat under respektive kommunstyrelse.

Tio ledamöter

På onsdagens styrelsemöte utsågs Mattias Leijon till vd för bolaget. Styrelsen består av tio ledamöter, sex från Halmstads kommun och fyra från Laholms kommun, samma antal som den gemensamma nämnden bestått av. Och liksom tidigare växlar ordförandeskapet mellan kommunerna med byte varje mandatperiod.

- Det känns bra att jag fått uppdraget att arbeta vidare med LBVA AB. Vi har viktiga och intressanta arbetsuppgifter framöver. Jag vill i ännu större utsträckning arbeta för att vi ska fokusera på våra kunder och ge dem bästa möjliga service, säger Mattias Leijon, vd för LBVA AB.

- Det är naturligt att Mattias Leijon fortsätter det goda arbete han och hans personal lagt ner för att utveckla verksamheten i det nya bolaget, säger bolagets ordförande Roland Norrman (M), och fortsätter:

- Med sin långa erfarenhet och goda ledaregenskaper är han väl lämpad för uppgiften. Utmaningarna är stora och där är Mattias rätt person att leda arbetet.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 4 december 2019