Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Ny lekplats i Laholm

Information med anledning av coronavirus och covid-19

Här samlar vi allt publicerat material om hur coronaviruset påverkar Laholms kommuns verksamheter, till exempel förskola, skola, gymnasiet, vård och omsorg. Här finns också länkar till myndigheter. 

For all information published on the page, the "translate" function can be used (see top right). للحصول على كافة المعلومات المنشورة على الصفحة، يمكن استخدام وظيفة "الترجمة" (انظر أعلى اليمين).

Länk till sidan

Ny lekplats i Laholms Trädgårdsstad

Publicerad 28 augusti 2019
Förstora bilden - lekplatsen.jpg

Lekplatsen Mejramgången är speciellt anpassad för barn med funktionsnedsättningar och har belysning, picknicbord samt grillplats.

I somras stod lekplatsen vid Mejramsgången färdig och ersätter två gamla lekplatser i området. Lekplatsen har byggts genom ett samarbete med Boverket som även betalat hälften av den totala kostnaden 583 594 kronor. Platsen är bredvid Timjangången och Örtvägen i Laholm inte långt från idrottsplatsen och nya Glänningeskolan.

-  Vår egen personal har skött projektering, anläggning och montering av allt på och kring lekplatsen, berättar stadsträdgårdsmästare Michael Reid.

Lekplatsen Mejramgången är dessutom speciellt anpassad för barn med funktionsnedsättningar och har belysning, picknicbord samt grillplats. Den nya informationstavlan anger platsens GPS koordinaterna som är 56.502360, 13.059418. Bra att veta om det händer en olycka. Men lekredskapen omges av sand och mjuka mattor så vi håller tummarna för att det aldrig ska behövas.

Text och bild: Bo Bjelvenstedt

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 28 augusti 2019