JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Osbeckselever vann pris för bok

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Osbeckselever vann pris på UF-mässa

Publicerad 08 mars 2019

Soyeon Kim och Maryan Mohamad på Osbecksgymnasiet belönades på UF-mässan för sin bok ”The Youth of Laholm – ungdomslivet i Laholm”.

I början av veckan hölls den årlig regionala UF-mässan i Halmstad. Här kammade UF-företaget Soko, från Osbecksgymnasiet i Laholm, hem andraplatsen i den nya tävlingsklassen ”Årets samhällsentreprenör”.

Gymnasisterna Soyeon Kim, med rötter från Sydkorea, och Maryan Mohamad, med rötter från Somalia, har intervjuat ungdomar i Laholm om hur det är att vara ung. Intervjuerna tillsammans med bilder har ställts samman till boken ”The Youth of Laholm – ungdomslivet i Laholm”.

- Bokens kombination av bilder och texter skapar mycket nära berättelser, som inte lämnar någon oberörd, säger UF-läraren Lasse Knutsen, och fortsätter:

- Den borde vara en självklar läsning för varje tjänsteman och politiker i Laholms kommun.

 Sedan flera år tillbaka har elever på Osbecksgymnasiet drivit UF-företag, en långsiktig satsning från skolledningen som allt eftersom inkluderat allt fler av skolans program.  Tanken är att företagen ska ge eleverna inblick i hur det är att driva företag. Många av skolans UF-företag har prisbelönats under årens lopp.

 ”The Youth of Laholm” kan köpas av författarna eller på Laholms bokhandel. Låneexemplar finns på Stadsbiblioteket i Laholm och biblioteket på Osbecksgymnasiet

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 8 mars 2019