Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Passivhuskonferens i Laholm

Klass 3-varning för höga flöden i Lagan

SMHI utfärdade klockan 11.26 klass 3-varning för extremt höga flöden i Lagan från biflödet Bolmån, sjön Kösen till mynningen i havet i norra Mellbystrand. Enligt prognosen fortsätter nivåerna att stiga än mer.

Klass 3-varning innebär extremt höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt vart femtionde år. Medför allvarliga översvämningsproblem.
Läs mer här:

Passivhuskonferens i Laholm

Publicerad 20 juni 2019

I höst är kommunen med och anordnar en stor passivhus- och hållbarhetskonferens i den nybyggda Glänningehallen i Laholm. Val av plats är naturligtvis ingen slump – den internationellt omtalade Glänningeskolan är ett certifierat passivhus, vilket innebär att den är ritad och byggd efter miljövänliga och energibesparande principer.

Konferensens ambition är att ta ett helhetsgrepp kring frågan hur vi kan bygga och leva utan att förstöra klimatet och jordklotet. Över fyrtio föreläsare från olika länder är inbokade, däribland professor Thomas Sterner från Göteborgs universitet, Birgitta Govén från Sveriges Byggindustrier, professor Wolfgang Feist, grundaren av Passivhusinstitutet i Darmstadt och Margareta Wilhelmsson från Sveriges Arkitekter.

 Konferensen är också tänkt att fungera som en kontaktyta mellan arkitekter, konsulter, beställare samt svenska och internationella experter. Glänningehallen kommer samtidigt husera en fackmässa, där besökarna kan utforska innovativa produkter och lösningar med fokus på hållbarhet. Fredagen den 25 oktober kommer mässan att vara öppen för allmänheten.

Mer detaljerad information (och anmälan för föreningar och företag) finns via länk på sidan.

Text: Linus Lundberg 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Lars Ingemarson
Sidan uppdaterad den 20 juni 2019