JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Pristagare i fullmäktige / Personalpris

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Personalpriset 2019 till Lagaholmsskolans kök för lösningsfokuserad handlingskraft

Lagaholmsskolans kök fick årets personalstipendium. Övre raden från vänster: Lisa Andersson, Martina Carlsson, Malin Olsen, Jessica Auselius och Hajrije Ismajli, Nedre raden från vänster: Hava Shabani, Elsbeth Karlsson och Sofia Fridolf.

I september i år drabbades kommunens största tillagningskök av en omfattande vattenskada som gjorde att köket fick stängas i två veckor. Den laganda och det fokus på att finna snabba och effektiva lösningar ledning och personal då visade upp är orsaken till att personalpriset 2019 går till Lagaholmsskolans kök.

Onsdagen den 18 september möttes personalen av en översvämmad lokal där det konstaterades att det inte skulle gå att bedriva någon verksamhet. Kostområdeschef Sebastian Heiner tillsammans med köksansvarig Malin Olsen tog då det snabba beslutet att personalen skulle omplaceras till andra kök. Där kunde man få upp kapaciteten så de 1700 portionerna mat som varje dag lagas i Lagaholmsskolans kök kunde levereras i tid.

Sebastian Heiner och Malin Olsen kan inte nog prisa alla sina medarbetares otroliga vilja att snabbt finna lösningar och att utan några som helst betänkligheter anpassa sig till den rådande situationen och att jobba för laget.

"Vi trivs ihop och jobbar bra ihop. Var och en skötte sin del i arbetet även om vi inte befann oss på samma ställe under dessa två veckor" säger Malin Olsen som också framhäver det fina samarbete köket hade med kommunens transportenhet och vaktmästeriet från Kommunfastigheter.

Motivering

"Lagaholmsskolans kök har i en krissituation visat på en lösningsfokuserad handlingskraft som imponerar. Med hjälp av samarbete, struktur och kommunikation har de visat på stort engagemang för verksamhetens bästa."

Text: Annika Lindblad

Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 17 december 2019