JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Samarbete över kommungränsen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Nya tag för samarbete över kommungränsen

Publicerad 18 april 2019

Handslaget mellan Johan Olsson Swanstein och Erling Cronqvist symboliserar bådas strävan till samarbete över kommungränsen.

Samarbete över kommungränsen. Det var huvudspörsmålet när kommunstyrelsens ordförande i Båstads kommun, Johan Olsson Swanstein (M), kom till Laholm för att träffa sin kollega Erling Cronqvist (C).

Kommunrådens handslag utanför Stadshuset symboliserade närmandet mellan de båda kommunerna. Ett närmande som inte minst framtvingats av att de snart vuxit samman kring järnvägsstationen, Allarp i Laholms kommun och Tuvelyckan i Båstads kommun. 

Nu var det förstås inte första gången som företrädare för de båda kommunerna sammanstrålat och pratat samarbete över kommungränsen. Tidigare ambitioner i denna riktning har dock i flertalet fall grusats, med några undantag däribland räddningstjänsten.

- Framöver ska det bli annorlunda, underströk Johan Olsson Swanstein, och tog hand på Erling Cronqvist för att tydligt markera viljan till utvidgat samarbete.

Återvinningscentral - prioriterad fråga

Mötet mellan ks-ordförandena var planerat sedan tidigare. Med tanke på att Båstads kommun stängde sin återvinningscentral i Svenstad den 30 december, och att Båstadsbor sedan dess börjat köra till Laholms kommuns återvinningscentral i Ahla, blev det förstås en prioriterad fråga.

- Vi har diskuterat en lösning på detta som vi kommer att gå vidare med, förklarade de båda kommunråden utan att nämna detaljer kring själva utformningen.

Båda var nöjda med mötet och kände sig övertygade om att framgångsrika steg tagits till ett närmande mellan kommunerna.

Text och bild: Lars Ingemarson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 18 april 2019