JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Sista kärlet kördes ut idag

Sista kärlet kördes ut idag

Publicerad 23 maj 2019

På torsdagsmorgonen kördes de sista fyrfackskärlen ut till sina nya abonnenter.

1 oktober 2018 kördes det första kärlet ut och 8 månader senare körs nu det sista kärlet ut till abonnenter i Laholms kommun. Därmed börjar det bli dags att avsluta kommunens projekt med att införa fyrfackskärl för hushållsnära sortering av hushållsavfall.

Ungefär 13000 gamla kärl har samtidigt samlats in och de har alla undersökts varav de kärl som är trasiga har monterats ner och kommer att krossas på plats i Våxtorp för att materialet sedan ska kunna användas till att göra nya kärl.

 - Det är anledningen till färgen på de nya kärlen i Laholms kommun, de är av 100% återvunnen plast från gamla kärl, berättar Eva Aronsson Avfallsingenjör på Laholms kommun.

De gamla kärl som är hela planerar kommunen att återanvända exempelvis för utsortering av matavfall i flerbostadshus och komplement för insamling av utsorterade förpackningar och tidningar.

- Eftersom flera kunder har efterfrågat att kunna köpa gamla kärl kommer det att vara möjligt att göra på byggåtervinningen när de öppnar, berättar Eva.

Även arbetsgruppen som arbetat med montering av kärl var på plats i Våxtorp där de sista kärlen utgick ifrån. De har arbetat med att montera nya fyrfackskärl och även demonterat de gamla kärl som varit sönder och ska krossas. Monteringsprojektet är ett arbetsmarknadsprojekt initierat av kommunen för att stödja kvinnor ut i arbetslivet. 

Text: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 23 maj 2019