JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Teknikcollege Halland omcertifierat

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Teknikcollege Halland omcertifierat

Publicerad 25 juni 2019

Teknikcollege Halland har precis mottagit beskedet från Industrirådet att man har omcertifierats och kan fortsatt använda kvalitetsstämpeln Teknikcollege för ytterligare fem år.

Campus Laholm, Kattegattgymnasiet i Halmstad, Falkenbergs Gymnasieskola, Peder Skrivares skola i Varberg och näringslivet arbetar gemensamt för att kvalitetssäkra teknikinriktade utbildningar i Halland.

Vid en omcertifiering presenteras arbetet både lokalt och regionalt. Under en dag, som denna gången var i Laholm, fanns Industrirådet på plats för att på plats få underlag för certifieringsarbetet.

En nyhet är att samverkande företag nu är med och finansierar Teknikcollege Hallands verksamhet. Sedan tidigare är också kommuner och Region Halland finansiärer.
”För regionen blir det viktigt att fortsatt arbeta vidare med en övergripande kompetensbehovsinventering, en inventering som ska ligga till grund för vidare diskussioner kring utbildningsutbudet för att stärka matchningen ytterligare”, skriver Industrirådet.

”Industrirådet anser att arbetet med kompetensförsörjning generellt fungerar bra i Teknikcollege Halland. Det finns lokala variationer samt några utvecklingsområden men överlag är samtliga aktörer engagerade och villiga att driva utvecklingsarbete”, skriver också Industrirådet.

Vad är Teknikcollege?

Teknikcollege erbjuder en samverkansplattform som möjliggör arbetet med kompetensförsörjning inom svensk industri för att säkerställa tillväxt och konkurrenskraft på både lång och kort sikt. Inom Teknikcollege är det företagens framtida behov av kompetens som styr. Tack vare kvalitetssäkrade utbildningar möjliggör Teknikcollege framtiden för industrins tillväxt.

Kontakt:

Ingela Månsson
Avdelningschef utbildning inom kultur- och utvecklingsverksamheten
Tel: 072-230 65 38

Patrik Appelquist
Ordförande, regional styrgrupp, Teknikcollege Halland
Tel: 076-104 24 50

Pär Wiik
Regional processledare, Teknikcollege Halland
Tel: 070-251 32 44

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 25 juni 2019