JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Trail running på Hallandsås

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Trail running på Hallandsås

Publicerad 11 december 2019

Den sydöstligaste rundan i Laholms kommun passerar Snibes stue, en gång gömsle för åsens snapphanar.

Trail running, löpning på naturstigar, är en motionssport på stark frammarsch i Sverige. Nu kan den även utövas i Laholms kommun. Två rundor på Hallandsås har nyligen tagits fram av orienterarna Elisabeth Hansson och David Andersson, verksamma i Laholm.

Rundorna inom kommunens gränser är en del i ett större paket med totalt nio rundor på Hallandsås, vilka tillkommit genom samarbete med fyra kommuner: Laholm, Båstad, Ängelholm och Örkelljunga. Orienterarna har stått för fältarbetet, varit ute i terrängen och kartlagt lämpliga stigar för rundor av varierande längd och ansträngning. Flertalet är cirka en mil långa.

I Laholms kommun har kultur- och utvecklingsnämnden hållit i de administrativa- och ekonomiska tåtarna.

- Med trail running breddar vi kommunens utbud av friluftsaktiviteter, och vänder oss såväl till kommuninvånare som besökare i kommunen, säger verksamhetschef Andreas Meimermondt.

Passerar gömsle för snapphanar

En av rundorna i Laholms kommun är förlagd till Osbecks bokskogar intill Hasslöv. Den andra, Snibes stue, går genom åsens djupare skogar och passerar den vittomtalade Snibes stue, en gång gömsle för snapphanar.

Till varje runda finns en film, beskrivande text och bilder. Alla rundorna med kartor finns på Trailrunning Swedens hemsida. Se länk på denna sida.

Med tanke på sportens tillväxt i antal utövare ökar efterfrågan på rundor. Under 2020 planeras därför ytterligare rundor i Hishults- och Knäredstrakten.

 Text: Lars Ingemarson

-----------------------------------------------------------------------

Agenda 2030 i Laholms kommun

Det här är ett exempel på hur Laholms kommun arbetar med de globala målen inom Agenda 2030. Läs gärna mer om de olika delmålen som berörs i denna artikel via dessa länkar:

Hälsa och välbefinnande

 

 

 

Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt

     

    

    

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 11 december 2019