JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Trygghetsvandring LP Hanssons väg

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Trygghetsvandring på LP Hanssons väg

Publicerad 30 mars 2019

Boulebanorna vid Folkhälsocentrum efter solnedgång

En trygghetsvandring på LP Hanssons väg, arrangerad av Polisen och Laholms kommun, genomfördes på torsdagskvällen efter att området utpekats som mer otryggt än andra i en medborgardialog från september-oktober 2018.

Trygghetsvandringen på LP Hanssons väg startade vid Räddningstjänsten, över Ängelholmsvägen förbi COOP och Grönkulla förskola, runt idrottsplatsen, passerade Folkhälsocentrum och in vid sporthallen. Därefter vidare förbi Aktivitetshuset och Osbecksgymnasiet. För bästa samverkan deltog i denna vandring en blandad grupp bestående av både ungdomar och vuxna ur allmänheten, flera olika aktörer från kommunens verksamheter, Laholmshem och kommunpolis.

Sedan infarterna mot Campus från LP Hanssons väg stängts av för motortrafik nattetid upplever de boende på Skottegränd att det blivit lugnare och trevligare att röra sig ute på kvällarna. Största delen av området upplevdes under trygghetsvandringen som vackert och tryggt med några undantag. Kring Aktivitetshuset tycker ungdomarna emellertid att det kvällstid känns mindre tryggt och önskar därför att Aktivitetshuset hålls öppet fler dagar i veckan. Lampor utanför Aktivitetshuset var ur funktion och kommer inom kort åtgärdas av Laholmshem. Området kring boulebanorna upplevdes för mörkt och det föreslogs installation av belysning som dessutom skulle kunna medföra ökad aktivitetstid för både äldre och ungdomar på kvällstid. Det föreslogs även att bättre belysa cykel- och mopedparkeringen utanför Folkhälsocentrum.

Fakta trygghetsvandringar: Trygghetsvandringar syftar till att myndigheter och invånare tillsammans genomför en systematisk översyn över området och inventerar detta ur trygghetssynpunkt. Efter detta dokumenteras åtgärdsförslagen och ansvarig aktör tar med sig dessa i sin verksamhetsplanering. Det gemensamma målet är att skapa ökad trygghet och minska antalet brott i området.

Text: Annika Lindblad Foto: Kristian Nilsson

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 30 mars 2019