JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2019 / Utbildning för servicenäringen

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Utbildning för servicenäringen

Publicerad 13 november 2019

Hotellbranschen är en av flera näringar inom servicesektorn som efterfrågar nya medarbetare.

Under nästa år, troligen efter sommaren, startar vuxenutbildningen i Laholm en ny utbildning med inriktning mot servicesektorn.
- Branschen har uttryckt ett stort behov av nya medarbetare till näringen. Tillsammans med branschföreträdare har vi därför kommit överens om denna utbildningssatsning, säger Ulf Bergström, rektor på vuxenutbildningen.

Inom servicenäringen, och främst då inom områdena turism, arrangemang och restaurangbranschen, saknas utbildad arbetskraft. När Ulf Bergström fick påstötningar om läget började han så smått dra upp riktlinjer för denna nya utbildning med 15 platser, där teoretiska avsnitt varvas med lärlingsplatser. I början av januari 2020 träffar han branschföreträdare för närmare genomgång av upplägget. I bästa fall finns då även besked från Skolverket om statsbidrag kommer att utgå.

Ökad efterfrågan på yrkesutbildning

Generellt sett upplever Ulf Bergström en allt större efterfrågan på yrkesinriktade utbildningsplatser. Enligt rektor förefaller det nämligen som om dagens ungdomar bestämmer yrkesinriktning först när de är i 20-årsåldern och har ungdomsgymnasiet bakom sig. Därmed ökar efterfrågan på yrkesinriktad utbildning inom gruppen. Något som kommunens vuxenutbildning är angelägen om att i möjligaste mån tillhandahålla.

Text: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 13 november 2019