JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / 1 300 i julgåva till kommunens anställda

1 300 i julgåva till kommunens anställda

Publicerad 11 november 2020

Denna gång slår ledningen på stort och kommer att dela ut presentkort till varje anställd med ett värde av totalt 1 300 kronor som kan användas i den lokala handeln.

- Det är ett sätt ​att visa vår uppskattning för personalen som arbetat och slitit under en väldigt besvärlig period som vi nu befunnit oss i länge, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist.

Ett vinnande koncept

Presentkortet som delades ut i april på 150 kronor blev en lyckad satsning som även visade sig leda till merförsäljning för flera aktörer inom den lokala handeln i kommunen. Fler handlade lokalt och besökte butiker som de inte besökt tidigare vilket var ytterligare ett positivt utfall av det utdelade presentkortet.

På kommunstyrelsens möte under gårdagen togs ett enhälligt beslut att göra ett nytt presentkort och denna gång ge 1 300 kronor per person till samtliga cirka 2 530 personer anställda i Laholms kommun. En satsning på 3,3 miljoner kronor.

Presentkorten kommer att ges ut som en julgåva och kan användas som betalning för varor och tjänster i alla verksamheter belägna i Laholms kommun från och med den förste januari. För att underlätta kommer presentkorten att ges ut i olika valörer så att de eventuellt kan användas vid olika köptillfällen.

Nya skatteregler

Från den 1 juni till och med 31 december 2020 har Skatteverket nya regler som gäller utöver den befintliga möjligheten att lämna skattefria gåvor. I vanliga fall får en julgåva ges till ett värde av 450 kronor för att vara skattefri men under år 2020 går det att ge de anställda en skattefri julgåva för upp till 1 450 kronor genom att kombinera den tillfälliga gåvan med julgåvan.

- Vi har redan använt 150 kronor eftersom vi gjorde ett motsvarande presentkort i våras. Det blir då 1300 kronor kvar och vi beslutade att använda det till max, säger Erling Cronqvist.

Text: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021