JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Åk inte till fritidshuset i Laholms kommun

Åk inte till fritidshuset i Laholms kommun

Publicerad 02 april 2020

Laholms kommun uppmanar fritidshusägare att inte besöka fritidshusen i kommunen under påsk.

Undvik att åka till fritidshuset i Laholms kommun under påsken. Denna uppmaning ger Laholms kommun, där det finns väldigt många fritidshus, till alla fritidshusägare.

Den 1 april förtydligade Folkhälsomyndigheten och regeringen varje individs skyldighet att hindra spridningen av coronaviruset. I det ingår att var och en måste ta situationen på allvar, följa de rekommendationer som finns, undvika onödiga resor och stanna hemma. Dels för att inte riskera att smittan sprids ytterligare, dels för att inte belasta sjukvården i en annan region än den man bor i.

Detta gäller även om man känner sig pigg och är frisk. Vi måste alla göra uppoffringar i denna prövande tid för att inte riskera andra människors liv, och att inte resa till fritidshuset är en sådan uppoffring.

Läs mer om Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd här (nyhetstext). 

Läs Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 (författningstext). 

Sedan tidigare har Laholms kommun meddelat att i den nuvarande situationen kan kommunen inte ge hemtjänst eller hemsjukvård till personer som vistas tillfälligt i kommunen.

Läs mer på Laholms kommuns sida om tillfällig vistelse. 

Text: Helena Dovier

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021