JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Aktivitetsbidrag för våren 2020

Aktivitetsbidrag för våren 2020

Publicerad 01 juli 2020

Coronapandemin har påverkat hela världen, så också föreningslivet i Laholm. Fördelningen av aktivititetsbidraget för våren 2020, 1 januari-30 juni, kommer därför att baseras på 2019 års redovisade aktivitetsbidrag för samma period.

På så sätt vill kultur- och utvecklingsnämnden i Laholms kommun dra sitt strå till stacken för att minska de negativa effekterna för föreningar med verksamheter för barn-och ungdomar samt för prioriterade grupper. Det innebär att föreningar, som har haft färre verksamheter i spåren av pandemin, får samma ersättning som de fick för perioden 1 januari-30 juni 2019.

För nya föreningar och föreningar som rapporterat fler aktiviteter under 2020 jämfört med i fjol ligger årets siffror till grund för beräkningen.

Ansök senast 25 augusti

Ansökan om bidrag måste emellertid lämnas in även om verksamheten legat nere i vår. Ansökan görs antingen i pappersform eller via APN-systemet (aktivitetskortet på nätet) och ska vara Laholms kommun tillhanda senast den 25 augusti.

Så kom ihåg, ansökan är nödvändig för handläggning av bidraget.

Eftersom Laholms kommun är anslutet till APN-systemet kan föreningar ansöka om aktivitetsbidrag digitalt på nätet, vilket underlättar föreningens hantering.

Är inte föreningen ansluten till systemet, kontakta föreningskonsulent Carl-Fredrik Stefansson för anslutning.

Föreningskonsulenten nås på:
Telefon: 0430-159 72, 070-206 98 96
E-post: carl.stefansson@laholm.se

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021