JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Badmästarutbildning startar i Laholm

Badmästarutbildning startar i Laholm

Publicerad 04 maj 2020

Som badmästare arbetar du i en miljö där människor oftast är glada, och de är där för att uppleva något positivt.

För den som gillar bad, människor och variation startar den perfekta utbildningen den 11 januari 2021. Då kommer fem personer att kunna påbörja en terminslång utbildning till badmästare.

Den nya utbildningen till badmästare genomförs i form av en lärlingsutbildning i samarbete mellan Folkhälsocentrum och vuxenutbildningen. Det blir en blandning av teori och praktik. Undervisningen kommer till stor del att ledas av dem som arbetar på Folkhälsocentrum i Laholm.

– Att arbeta som badmästare innebär att du har ett varierande jobb. Du arbetar i en miljö där människor oftast är glada och de är där för att uppleva något positivt, säger Christer Johansson, fritidschef på Laholms kommun.

Leder gruppverksamhet och räddar liv

Varje vecka deltar mellan 800 och 900 personer i gruppverksamhet i simhallen i Laholm. I jobbet som badmästare ingår bland annat att vara simlärare och att leda vattengympa och babysim.

Utbildningen till badmästare kommer att innehålla till exempel pool- och livräddarutbildning, simlärarutbildning, instruktörskurser för babysim och vattengympa, första hjälpen och hjärt-/lungräddning, anatomi och fysiologi, kommunikation, kundservice och teknisk drift.

God arbetsmarknad

Anledningen till att utbildningen startas är att det har varit svårt under lång tid att hitta utbildade badmästare. Utbildningar som har funnits på andra orter finns inte längre kvar. Arbetsmarknaden är alltså god för utbildade badmästare.
– Vi har funderat på i många år att starta en utbildning till badmästare. Nu har vi möjlighet att starta en lärlingsutbildning där mycket utbildning sker i simhallen, säger Christer Johansson.

Utbildningen är upplagd som en rekryteringsutbildning (Reko) med målsättningen att eleverna ska ha en anställning vid utbildningens slut.

Från 20 år och uppåt

Den som söker ska vara minst 20 år gammal – och gärna lite äldre – och kunna uppfylla vissa krav i vattnet, till exempel inom livräddning. Utbildningen börjar med fem platser den 11 januari 2021. Den är studiemedelsberättigad och pågår i 20 veckor (650 poäng).

Här finns mer information om utbildningen och hur du ansöker:

https://www.laholm.se/barn-och-utbildning/vuxenutbildning/utbildningar/YrkesVux/

Till höger på den här sidan (om du använder en dator) eller längre ner på den här sidan (om du använder en smart telefon eller platta) hittar du utbildningens produktblad.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021