JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Biblioteket lånar ut datorer

Biblioteket lånar ut datorer

Publicerad 06 november 2020

Pia Kyttä i Stadsbiblioteket.

Vuxenutbildningen i Laholm och Stadsbiblioteket har ingått ett samarbete i ett försök att öka digital delaktighet genom att förbättra tillgängligheten på digitala hjälpmedel för vuxna studerande. Från och med den 16 november kan studerande på vuxenutbildningen i Laholm besöka Stadsbiblioteket för att låna en elevdator.

- Stadsbiblioteket har precis som vuxenutbildningen ett folkbildande uppdrag och ska verka för ett livslångt lärande på olika sätt och öka digital delaktighet. Genom det lite ovanliga samarbetet kan vi ta ett gemensamt kliv för att göra digitalt lärande mer tillgängligt, säger bibliotekschef Marie Erge.

Samarbetet innebär även att Stadsbibliotekets låneutbud utökas till fler målgrupper och skulle kunna leda till att fler upptäcker mer av bibliotekets utbud. Och Pia Kyttä, biblioteksassistent, betonar att det går bra att komma in för att låna böcker eller elevdator. I vanliga fall finns det även studieplatser på biblioteket för den som vill studera eller läsa. Studieplatserna är dock stängda just nu på grund av de skarpa restriktionerna kring covid-19.  

50 datorer kan lånas ut

Vuxenutbildningen har drygt 700 elever årligen varav vissa inte har en egen dator. Den studerande kan, i mån av tillgång, låna en dator under en månad med möjlighet att förlänga låneperioden två gånger. Femtio elevdatorer från vuxenutbildningen kommer i ett första steg att registreras och sedan finnas tillgängliga för utlåning på Stadsbiblioteket.

Text och bild: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021