JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Byggboom i Laholms kommun

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Byggboom i Laholms kommun

Publicerad 08 oktober 2020

Även i skolans värld byggs det och det är nya Skottorpsskolan som får en ny tvåvåningsbyggnad. Den kommer att innehålla en F-6-skola för upp till 320 elever och en förskola.

Just nu byggs och planeras det mängder med bostäder och företagslokaler runt omkring i Laholms kommun. Innan utgången av 2021 kommer det att stå färdigt mer än 130 nybyggda bostäder runt omkring i kommunen och omkring 10 nybyggda lokaler för nyetableringar, omlokaliseringar och utbyggnader åt företag. Kommunen planerar alltid för ett visst årligt antal bostäder utifrån ett bostadsförsörjningsprogram, men beroende på vilka planer som antas kan det antalet variera. Nu till det bättre.

Laholms stad

11 lägenheter kommer att stå klara vid Spårgränd nära kraftstationen i maj 2021. Kontor och lager byggs också vid Lantmannagatan och är klart hösten 2020. Båda objekten har Påhlsson Fastigheter som byggherre.

Lubben Fastigheter bygger 35 lägenheter och lokaler för handel och gym på macktomten i hörnet LP Hanssons väg, Ängelholmsvägen. Färdigt under 2021. Se bild.

Inte långt därifrån mot Blåkullaområdet bygger Laholmshem 49 lägenheter på Toffelgatan bredvid Klarabäck. I december 2021 kommer det att stå två flerfamiljshus i 6 våningar med totalt 49 lägenheter fördelat på 2, 3 och 4 rum och kök. 

Den lokala handeln får ökad kraft genom nybygge av lokaler på nya Nyby för Dollarstore, Jysk och Jem & Fix. CT Development bygger alla tre affärsfastigheterna och är klara med detta under 2021. Bild nedan.

Svenska Villavagnar utökar och bygger till produktionslokaler vid Idévägen i Mellby industriområde. Deras utökade produktionslokaler står klara under 2020.

I Mellby industriområde vid idévägen får också NMH Tool AB under 2020 nya produktionslokaler som verktyg i sin tillverkning.

Mellbystrand

Mellby Beach bygger 20 till 30 lägenheter vid Rombergs väg i Mellbystrand som står klara under 2021. Strandhugget i Mellbystrand bygger 7 lägenheter och en affärslokal som står klart under 2021 samt 2020.

Skummeslövstrand och Allarp

Succén i Allarp fortsätter med nya lägenheter och hus i området etapp 1 och 2. Se bild.

Skottorp

Även i skolans värld byggs det och det är nya Skottorpsskolan som får en ny tvåvåningsbyggnad. Den kommer att innehålla en F-6-skola för upp till 320 elever och en förskola, nya Mumindalen, för upp till 80 förskolebarn. Kommunfastigheters byggnad som uppförs i nära i samarbete med verksamheten av byggentreprenören Skanska i en samverkansentreprenad blir en passivhusskola som uppfyller högt ställda miljökrav. Nya byggnaden kommer innehålla 4 avdelningar förskola, matsal, tillagningskök, administration, bibliotek och hemvister F-6.

Flygbild från Skottorpsskolan ser du överst i artikeln.

- Glädjande är att det rikliga byggandet är spritt runt omkring i kommunen och av så skiftande slag, menar kommunens näringslivschef Peter Severin Larsson.

Våxtorp

Laholmshem bygger två hus vid Bygatan/Hishultsvägen med totalt 8 ungdomsbostäder som står klara under hösten 2020

Veinge

Veinge Buss har nya rymliga lokaler under uppbyggnad och det blir slutet för deras trångboddhet. Se bild.

- Ökat byggande bidrar till en positiv spiral för näringslivet i Laholms kommun och det i sin tur bidrar till ökat inflyttande. Just nu ser det ljust ut på många sätt och låt oss jobba för att det ska hålla i sig. Tillsammans bidrar vi till tillväxten i Laholms kommun, avslutar en nöjd näringslivschef, Peter Severin Larsson.

 Text: Bo Bjelvenstedt. Bilder: Laholms kommun.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021