JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Choklad skänktes till äldre

Choklad skänktes till äldre

Publicerad 21 december 2020

Josefin Thedeby står tillsammans med Fredrik Andreasson, Jimmie Ivarsson och Henrik Andreasson och håller upp Aladdinaskar med choklad som ska delas ut till de äldre på Laholms kommuns äldreboenden.

Brukarna på kommunens äldreboende kan frossa i choklad under jul- och nyårshelgen. På måndagen skänkte ICA Maxi Mellbystrand en pall med chokladkartonger.

Det började med en sömnlös natt då Jimmie Ivarsson, säljare på Marabou, började fundera på att hitta på något som de äldre kunde uppskatta. När det blivit lördag morgon hade han bestämt sig:

-klockan var halv nio på morgonen när jag ringde till Fredrik och frågade om vi kunde göra något för de äldre, kanske skänka en pall choklad tillsammans?

Fredrik Andreasson som driver Ica MAXI i Mellbystrand tog emot samtalet på lördagsmorgonen och var inte sen att hänga på förslaget.

-Jag sa direkt att det kör vi på. Det är många som är ensamma och kan vi göra något för de äldre så känns det bra, berättar Fredrik Andreasson.

400 Aladdin kartonger

På måndagsmorgonen levererade Fredrik Andreasson och Henrik Andreasson från ICA MAXI Mellbystrand tillsammans med Jimmie Ivarsson från Marabou fyra hundra kartonger Aladdin. Josefin Thedeby, Kanslichef/stf. kommunchef, mötte initiativtagarna när chokladen anlände till Jobbcenter i Laholm och tackade dem för den fina gesten. 

Chokladen levererades till Jobbcenter i Laholm där pallen fick lastas av med truck. Askarna med choklad ska sedan distribueras till kommunens äldreboenden genom den kommunala transporttjänsten.

Text och bild: Caroline Dahlman

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021