JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Coronapresentation av pristagare

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

"Coronapresentation" av kommunpristagare

Publicerad 22 december 2020

Laholms kommuns pristagare presenterades på fullmäktigeledamöternas skärmar. I bild Jan Fagerholm som för Göstorps trivselförening tog emot miljöpriset.

Istället för fysisk framträdande av Laholms kommuns pristagare presenterades dessa digitalt på årets sista fullmäktigemöte, förlagt till aulan på Campus Laholm. Väl förberett men trots det lite mankemang innan kommunens IT-tekniker på plats fick igång ljudet.

Liksom novembermötet hölls finalen för årets fullmäktigemöten helt digitalt. Fysiskt närvarande på mötet med koppling till förhandlingarna var endast presidiet, kommunsekreterare och två ledamöter. Lite diskret, längst bak i aulan, satt mötets ”livlina”, IT-teknikerna Kenneth Böggild och Robin Persson.

Med erfarenheterna från det förra digitala fullmäktigemötet kände de sig trygga. Allt var riggat i salen, fullmäktigeledamöterna försedda med headset och mikrofon och på webbsändningen syntes små bilder av de förtroendevalda. Förhandlingarna löpte på och ledamöterna begärde ordet via chattfunktionen i det digitala mötet.

Glamour

Årets sista fullmäktige har i decennier haft lite glamour över sig. Ackompanjerade av trumpetfanfarer och uppträdande av elever på kulturskolan presenteras kommunens pristagare i fyra kategorier: kultur, miljö, personal och årets förening.

I år satte coronapandemin stopp för upplägget. En annorlunda lösning krävdes, den fixade kommunens kulturenhet. Pristagarna, Börje Jacobsson (kulturpriset), Göstorps trivselförening (miljöpriset), nattpatrullen (personalpriset) och ungdomsbrandkåren (årets förening), filmades i förväg.

Ljud- och bildteknikern Joel Arwidson fick hjälp av kommunens IT-tekniker Roben Persson och Kenneth Böggild med att få igång ljudet till filmsekvenserna på pristagarna. 

Efter förhandlingarna avslöjades pristagarna för ledamöterna. Först med några ljudlösa sekvenser på ledamöternas skärmar innan IT-teknikerna efter febrilt knapptryckande fick igång ljudet. Pristagarna passerade revy och hedrades med likaledes inspelade trumpetfanfarer. Förvisso inte lika ståtligt och pampigt som firandet ett normalår med framträdande på Laholms teater, men i coronatider ett fullgott alternativ.

Text och bild: Lars Ingemarson

På denna sida finns länkar till artiklar om pristagarna.  

Länk till kulturpristagare

Länk till miljöpristagare

Länk till personalpristagare

Länk till priset årets förening

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021