JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Digital friluftsguide

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Digital friluftsguide för hela länet

Publicerad 17 juni 2020

Lagans mynning vid havet är en plats väl värd att besöka.

Med coronaviruset och dess begräsningar för olika arrangemang har intresset för att vistas i naturen ökat lavinartat. Så till den milda grad att trängsel ibland har uppstått på de mest välkända platserna.

Laholms kommun, tillsammans med övriga halländska kommuner, lanserar därför en digital friluftsguide, som gör det mycket enklare att hitta till nya natur- och friluftsområden.

- Det känns jättekul att vi har tagit detta gemensamma steg för att tillsammans lyfta hela länet som friluftsdestination. I vår kommun har vi en härlig blandning av natur med kustlandskap, ljunghedar, djupa skogar och öppna fält. Här finns verkligen något för alla smaker. Kanske hittar man även ett nytt smultronställe, säger Nathalie Sandberg, destinationsutvecklare i Laholms kommun.

En plattform för all information 

Under den gemensamma plattformen finns information om vandrings- och cykelleder, badplatser och tillhörande serviceinfrastruktur samt alla naturreservat. Allt för att naturen ska bli tillgänglig för alla och för att möta det stigande intresset för friluftsliv och aktiviteter i naturen bland både invånare och besökare.

Och som sagt, det tar inte slut vid kommungränsen. Tack vare ett nära samarbete mellan Kungsbacka, Varbergs, Hylte, Halmstads och Laholms kommuner samt länsstyrelsen ligger kommunernas digitala friluftsguider på en och samma plattform - Naturkartan.

Lona-bidrag

Satsningen har möjliggjorts via Lona-bidrag – statliga pengar för lokala naturvårdssatsningar. Under den tvååriga projekttiden kommer friluftsguiderna att successivt fyllas på med mer och mer friluftsanordningar av alla slag.

- Med denna digitala friluftsguide vill vi sänka trösklarna för både invånare och besökare att upptäcka Hallands mångfacetterade natur. Oberoende av vem som förvaltar friluftsområden och anläggningar ska friluftsutövaren enkelt hitta all relevant information på en och samma plats, säger Conradin Weindl, friluftsstrateg på Länsstyrelsen i Halland.

På denna sida finns länk till den digitala naturkartan. Det finns också en nedladdningsbar app, Naturkartan.

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021