JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Dricksvattenproduktion slår i taket

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Dricksvattenproduktion slår i taket

Publicerad 15 juni 2020

Helgens sommarvärme ledde till extremt stor förbrukning av dricksvatten i Laholms och Halmstads kommuner. Förbrukningen var så stor att produktionen av dricksvatten nådde maximal kapacitet. Det är en negativ utveckling varför alla i Halmstads och Laholms kommuner uppmanas att tänka på hur man använder dricksvattnet smart.

Laholmsbuktens VA följer kontinuerligt grundvattennivåerna och produktionen av dricksvatten. Grundvattennivåerna och produktionen har varit normala under våren och försommaren, men nu har produktionen ökat kraftigt. Från LBVA:s sida ses en stark koppling till det fina vädret och att fler personer är hemma eller besöker sina sommarstugor.

Hitta engagemanget igen

Trots att grundvattennivåerna är nära det normala för årstiden, så går det inte att på ett tryggt sätt att fortsätta att producera så mycket dricksvatten som nu. Om dygnsproduktionen inte går ner tydligt de närmsta dagarna, så bli det aktuellt att införa bevattningsförbud.
- Vi behöver hitta tillbaka till de föregående årens engagemang kring dricksvatten. Detta engagemang kommer att vara avgörande för en fortsatt smart och hållbar vattenanvändning, säger Mattias Leijon, vd på Laholmsbuktens VA.

På sidan hittar du länk till hur man kan använda vatten smart.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021