JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Första spadtaget för nya Skottorpsskolan och nya Mumindalens förskola

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Första spadtaget för nya Skottorpsskolan och nya Mumindalens förskola

Publicerad 06 mars 2020

Jerker Jacobsson, Linus Eriksson, Ellen Ewaldh Lovén, Caroline Hassel, Maria Bronelius (C), Maximus Westling, Alfred Björnberg och Erling Cronqvist (C) satte igång bygget av den nya Skottorpsskolan.

Under pompa och ståt och med fanfarer och sång togs det första spadtaget för bygget av den nya F-6 skolan och förskolan med fyra avdelningar i Skottorp.

Maximus Westling och Linus Eriksson från Skottorpsskolans elevråd samt förskoleeleverna Ellen Ewaldh Lovén och Alfred Björnberg tillsammans med Jerker Jacobsson, vice ordförande för Laholmshem, Caroline Hassel, projektchef från Skanska som har totalentreprenaden, Maria Bronelius (C), ordförande i barn- och ungdomsnämnden och Erling Cronqvist (C), kommunstyrelsens ordförande tog det första spadtaget med för dagen specialtillverkade spadar för fyra.
Efteråt fortsatte festligheterna med korvgrillning och Pommac till alla.


Kajsa Grufman, Nelly Delgado, Ebba Svensson och Maria Petersson.

Sammanlagt ska dessa byggnader rymma 320 elever och 80 förskolebarn, tillsammans med tillagningskök, matsal, mediatek och teknikrum.
Den nya skolan, som beräknas stå klar under hösten 2021, byggs som ett passivhus och blir i två plan på totalt 5450 kvadratmeter. De nuvarande byggnaderna på Skottorpsskolan byggs om och blir salar för slöjd, elevhälsa med mera.

Total projektsumma är 164 miljoner kronor. I detta ingår både rivning av den gamla förskolan och ombyggnationen av nuvarande Skottorpsskolan. Allt beräknas stå helt färdigt till sommaren 2022.

Text och bild: Annika Lindblad

----------------------------------------------------------------

Agenda 2030 i Laholms kommun

Det här är ett exempel på hur Laholms kommun arbetar med de globala målen inom Agenda 2030. Läs gärna mer om de olika delmålen som berörs i denna artikel via dessa länkar:

God utbildning för alla

    

  

 

Hållbara städer och samhällen

  

  

  

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021