JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Fyller flaskor med handsprit

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Fyller flaskor med handsprit

Publicerad 06 april 2020

Fredrike Stensson är en av medarbetarna på daglig verksamhet som jobbar med att fylla flaskor med handsprit.

Genom ett företag i Boråstrakten köpte Laholms kommun nyligen 1 500 liter handsprit – levererad i dunkar på fem liter. Nu tappas spriten på flaskor om 250 milliliter. Det blir ett antal – 6 000!

Inom loppet av några timmar ställde Jobbcenter och daglig verksamhet i Laholms kommun om sin verksamhet. Med flaskorna på plats började medarbetarna omgående tappa över den åtråvärda vätskan till de mer hanterliga behållarna.

- I dessa tider vill alla vara med och bidra för att minska effekterna av coronavirusets påverkan i samhället och bland människor, säger Anette Martinsson, enhetschef på Jobbcenter.

Hårdvaluta

Handsprit är i dessa dagar hårdvaluta. Med kommunens köp och N P Nilssons gratislevereans på 100 liter finns nu ett bra förråd att ta av för kommunens vård- och omsorgsverksamhet.

I coronavirusets kölvatten har produkter som normalt sett är lätta att få tag på blivit en bristvara.  Små, hanterbara plastflaskor är ett exempel. Sådana behövdes på momangen för att underlätta hanteringen av handspriten på femlitersdunkarna. Turligt nog kunde Laholms kommun köpa in ett större parti.

- Vi fick förfrågan om vi kunde hjälpa till med jobbet att fylla flaskorna. Det sade vi givetvis ja till. Så nu jobbar medarbetarna på Jobbcenter och daglig verksamhet febrilt med uppgiften, säger Anette Martinsson.

Text: Lars Ingemarson. Bild: Privat

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021