JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Kommunen klättrar i företagsranking

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Kommunen klättrar i företagsranking

Publicerad 23 september 2020

Laholms kommun klättrar sju steg till plats 93 i Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i landets kommuner.
- Vi står på en stabil nivå. Målsättningen är att vi ska komma högre upp, men det tar tid att förbättra företagsklimatet och det måste man vara ödmjuk inför, säger Peter Severin Larsson, näringslivschef i Laholms kommun.

Sedan drygt 20 år tillbaka mäter Svenskt Näringsliv företagens upplevelse av företagsklimatet i landets kommuner. Rankingen baseras på 18 olika faktorer som viktas olika tungt. Årets ranking bygger till två tredjedelar på en enkätundersökning som genomfördes under det första kvartalet. Resterande del hämtas från Statens statistiska centralbyrån (SCB) statistik och kreditupplysningsföretaget UC.

Sammanfattande omdöme

En central fråga i enkäten är det sammanfattande omdömet om kommunens företagsklimat, det vill säga företagarnas upplevda bild av detta. Här har Laholms kommun klättrat 31 platser till 101: a plats i landet. Politikernas attityd till företagande liksom tjänstemännens har också förbättrats. Sak samma gäller service och bemötande.

- Som regel har företagarna främst synpunkter på hantering av ärenden som faller inom områdena samhällsbyggnad, räddningstjänst och miljöfrågor. Där ligger vi bra till, säger Peter Severin Larsson.

Två kommuner klättrade

Laholm och Varberg var länets enda kommuner som klättrade i rankingen. Varberg klev 11 steg uppåt och hamnade på 84:e plats, näst bästa placering i Halland. Men avståndet är långt till länets "ljus" – Falkenberg. För tredje året i rad tillhör kommunen tio-i-topplistan för riket. Kommunen bibehöll sin placering från i fjol, 8:e plats.

Flest placeringar i länet tappade Halmstad, backade med 87 till 204:e plats. Kungsbacka tappade 29 och landade på 119:e plats och Hylte gick back med 21 till 163:e plats.

Solna i topp

Sedan flera år har Solna toppat rankingen. Så gör Stockholmskommunen även i år. Norberg i Västmanland ligger i andra änden av listan.

Via länk på sidan kommer du till rankingen.

Text: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021