JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Laholm kan få statligt servicekontor

Laholms kommuns arbete med covid-19

Klicka här för att ta del av uppdaterad information

Laholm kan få statligt servicekontor

Publicerad 18 december 2020

I en enmansutredning föreslås att 29 servicekontor, med koppling till statliga myndigheter, öppnas i landet. Ett av dem kan hamna i Laholm.
- Blir det så är det verkligen välkommet. En glädjande nyhet för Laholms kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Erling Cronqvist (C).

En del av januariavtalet med Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet var att utreda möjligheten till ökad statlig närvaro, i form av myndigheter, i gles- och landsbygdsområden samt i utsatta områden.

På fredagen lämnade enmansutredaren Sven-Erik Österberg över utredningen till regeringen. På kontoren ska besökare kunna göra ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket samt vid vissa kontor även kunna ta del av Arbetsförmedlingens tjänster.

I promemorian till regeringen föreslås dessutom att även Centrala studiestödsnämnden, Kronofogdemyndigheten, Trafikverket och Transportstyrelsen bör kunna ingå i kontorens verksamhet.

Remissrunda

Nu väntar en remissrunda för förslaget. Erling Cronqvist hoppas förstås att resultatet av denna landar i att Laholm får ett servicekontor.

- För en kommun är samarbetet med statliga myndigheter viktigt. En förutsättning för att det ska fungera riktigt bra är att de fysiskt är på plats. Därför känns liggande förslag så bra, säger han.

Han lyfter också en annan aspekt, de statliga myndigheternas legitimitet.

- För att upprätthålla denna är det viktigt att de finns i hela Sverige.

Text: Lars Ingemarson

 

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 2 februari 2021