JavaScript är avstängt! För att laholm.se ska fungera korrekt behöver er webbläsare stödja JavaScript.
Du är här: Start / Nyheter / Nyheter 2020 / Laholms kommun inför nytt system för felanmälan

Laholms kommun inför nytt system för felanmälan

Publicerad 07 maj 2020

Laholms kommun inför ett nytt system för felanmälan och synpunktshantering. Nu kan medborgare eller besökare rapportera skador på vägar, nedskräpning och annat som de vill göra kommunen uppmärksam på via en app direkt i smarta telefoner.

Det nya systemet för felanmälan används av ett stort antal kommuner över hela landet. Det är ett väl beprövat, användarvänligt system som leder till enklare hantering och snabbare handläggning av inkomna felanmälningar och synpunkter.

Ladda ner appen
Via appen ”Felanmälan Laholm” som kan laddas ner både till Andriod-telefoner och till Iphone är det enkelt att lämna in en felanmälan eller en synpunkt. 

Som anmälare väljer du kategori av felanmälan i appen. På en karta som visar exakt var du befinner dig pekar du ut platsen för felet som du vill anmäla. Du behöver alltså inte ange någon adress. Du kan skicka med bilder som du tar med mobilen på plats för att till exempel visa potthålet i vägen, trädet som växer ut i gatan eller den nedskräpade rastplatsen vid sjön.

Få meddelande när felet är åtgärdat
Om du vill får du som har rapporterat in felet ett meddelande via sms eller e-post när felet är åtgärdat. Du kan även se på kartan om någon annan redan har rapporterat in samma sak till kommunen. Anmälan går direkt ut till den avdelning inom kommunen den avser, vilket innebär kortare ledtider och att felen kan åtgärdas snabbare.

Fler sätt att felanmäla och lämna synpunkter
Har du ingen möjlighet att ladda ner appen kan du göra något av följande:

Fyll i formuläret på kommunens hemsida som du hittar i denna länken:
Till formulär för felanmälan och synpunkter

Ring till Medborgarservice på telefon 0430-150 00.

Nyhetsarkiv
Kommentera sidan

Innehållsansvarig: Annika Lindblad
Sidan uppdaterad den 1 februari 2021